blablacar casestudy

Blablacar


Er leiden letterlijk meerdere wegen naar Rome of naar Parijs, Keulen of welke stad dan ook in deze case. Dit gaat ook op voor het bereiken van resultaat voor BlaBlaCar, want deze campagne kreeg na een succesvolle introductieperiode een andere strategische invulling. LEWIS schakelde door van traditionele pr naar influencermarketing, met enthousiaste bloggers en dito community als resultaat.

BlaBlaCar is wereldwijd de grootste ride sharing community die bestuurders met vrije plaatsen in contact brengt met passagiers op zoek naar een rit. Voor BlaBlaCar is het voornaamste doel van de pr-campagne om naamsbekendheid te genereren via de media. 

Na een periode van vooral hard nieuws over investeringen en uitbreidingen naar andere landen, kreeg de campagne geleidelijk een andere strategische invulling. De focus kwam veel meer te liggen op bloggers om via hen nieuwe doelgroepen te bereiken. De grote uitdaging bij deze aanpak was niet om bloggers geïnteresseerd te krijgen in het verhaal, maar de meeste van hen wilden een gedeelde autorit van BlaBlaCar eerst zelf ervaren voordat er aandacht werd besteed. Dat kan geregeld worden natuurlijk!

LEWIS bedacht hiervoor de 'ultieme deeleconomie experience' met de focus op duurzaamheid en benaderde bloggers met een persoonlijke pitch om ze uit te nodigen voor een stedentrip. De bloggers werden geselecteerd op de onderwerpen duurzaamheid en/of hotspots in grote steden. Zij kregen een reis aangeboden naar een stad in het binnen- of buitenland, waarbij de blogger zowel op de heen- als op de terugreis als passagier meereed in een BlaBlaCar en overnachtte in een Airbnb naar keuze. 

Door de persoonlijke pitch en het bieden van unieke ervaring, raakten de bloggers enthousiast en schreven zij een positief verhaal over BlaBlaCar. Zo zijn er reisverhalen verschenen op onder andere DeGroeneMeisjes.nl, ModerneHippies.nl, DailyCappuccino.nl, TravelValley.nl en AlwaysWith.nl. Het grote voordeel van deze blogs is dat ze een groot bereik hebben en dat de doelgroep bestaat uit lezers die graag reageren op dergelijke, persoonlijke verhalen. Zo wordt de positieve boodschap van de bloggers bevestigd en gedeeld door de lezers, waardoor het effect van het artikel wordt versterkt.

Zo wordt niet alleen de autorit gedeeld, maar uiteindelijk ook de positieve ervaring.

Go back to client stories

 
Close icon click here to close
Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen.
loading icon
Tick icon
Close icon click here to close